decoration decoration decoration
decoration
leaf leaf leaf leaf leaf
decoration decoration

Verstevigen van de nek.

Vaak zie ik vragen passeren over wat je het beste kan doen om de nek van een pop stevig te houden zodat het hoofd niet gaat wiebelen. Wie het patroon van Fuzzy al gelezen heeft weet ondertussen hoe je dit kan oplossen zonder al te veel kosten te moeten doen. Wanneer de nek bvb 6 steken zijn en 3 toeren hoog, dan haak je een apart rondje met 6 steken, de tweede toer doe je in de achterste lussen, en verder haak je een aantal toeren tot ongeveer 5 cm hoogte. Steek vervolgens het “buisje” zo vast mogelijk vol met vulling. Als je hier de vulling door de gaten gaat zien, is niet zo erg want je steekt het “buisje” toch in het lichaam. Doe 1 toer in de achterste lussen en rijg de draad door de steken. Trek dan het gaatje dicht. Je lichaam is al opgevuld, maar je steekt dus het buisje bij in het lichaam tot de rand gelijk komt met de bovenkant van de nek, haak het samen met de neksteken. Je hebt nu een stevige nek om het hoofd op vast te zetten.

Zo dat was de tip. 🙂 Hopelijk hebben jullie er wat aan. 🙂 Deze tip mogen jullie wel delen, maar het zou ook leuk zijn als je erbij vermeld van waar je hem hebt gekregen. 🙂 

xxx Patricia

Follow, like, share:

LEAVE A REPLY

loading
×